Dansend Licht (2022)

Midden in het bos, op het pad bevindt zich een tunnel. Waar eerst alleen maar lichtere en meer donkere plekken waren, word je ineens omringd door vele kleuren. Een glas-in-lood-achtige tunnel, waarin het zonlicht transformeert tot een kleurrijk geheel en zijn hele omgeving, inclusief jou, hierin meeneemt.
Deze theatrale installatie zal er gedurende de dag en de periode van het festival telkens anders uitzien. De zonnestand en -sterkte zullen het beeld dat ontstaat telkens beïnvloeden. Daarnaast zul je het werk anders ervaren op het moment dat je er iemand anders in ziet staan dan op het moment dat je er zelf in staat. Het feit dat tijd en de aanwezigheid van mensen invloed hebben op het werk is één van de belangrijke en krachtige aspecten van dit werk.

Tijdens een wandeling door het Edese bos viel mijn oog op het zonlicht dat door en tussen de bomen viel. Heldere vlakken lichten op tussen de donkere bomen. Zonlicht wordt vaak als vanzelfsprekend gezien en valt daardoor niet meer op. Maar als licht kleur krijgt gaat het dansen en leven. Door het zonlicht tot leven te laten komen wil ik je daarvan bewust maken. Ik wil dat je je ogen opent om te zien hoe bijzonder de gewone, vanzelfsprekende natuur is.