Over

Joëlle Snijders (1995) volgde de opleiding Scenografie aan de Academie voor Theater en Dans (voorheen: ‘De Theaterschool’. Amsterdamse Hogeschool voor de Kunsten), waar zij juni 2017 afstudeerde. Met de afstudeervoorstelllingen “MAGENTA”, “KODAM” en “Light I”. Waar zij respectievelijk verantwoordelijk was voor het decor, de kostuums en scenografie en video-ontwerp.
Binnen de opleiding werd zij opgeleid tot expert op het gebied van scenografie. Inmiddels is Joëlle deskundig op het gebied van maquettebouw, installaties en het ontwerpen van toneelbeeld en kostuum.

Al van zeer jongs af aan werd Joëlle getrokken door theater. Op de middelbare school kon zij haar hart ophalen tijdens de driejarige buitenschoolse opleiding bij ‘De Theaterklas’. Het spelen beviel haar goed, maar haar hart ging nóg sneller kloppen wanneer zij zich kon bezighouden met het vormgeven van toneelbeeld. Toen duidelijk werd dat zij hiervan haar beroep wilde maken, besloot zij handvaardigheid als extra vak buiten haar profiel te kiezen om haar creativiteit zo optimaal mogelijk te kunnen ontwikkelen. Een goede basis, zo bleek: na het behalen van haar VWO-diploma in 2013 werd Joëlle als een van de zes eerstejaars aangenomen bij de opleiding Scenografie.

In het tweede jaar reisde zij, samen met haar medestudenten en een groep muzikanten en dansers, met de productie ‘Triadische spelen’ , in juni 2015 af naar Praag, om daar deel te nemen aan ‘Praagse Quadriennale’.
In 2015 liep zij drie maanden mee met Tatyana van Walsum waar zij onder andere meewerkte aan een tentoonstelling in Paleis het Loo en de dansvoorstelling ‘Naked’ in National Theatre Mannheim. Ook liep zij anderhalve maand mee met Dieuweke van Reij waar er aan zes producties gewerkt werd, waaronder twee voorstellingen voor Oerol en aan ‘Licht’ van Youp van het Hek.

CV Joëlle Snijders 05-2022